Cocodensin niksinurkka

Luetteko Niksi-Pirkkaa? Tuota mielikuvituksen ja pula-ajan merkillistä yhdistelmää, jonka vinkkien käytännön toteutuksessa on laitettava likoon sekä näppäryys että huumori. Usein ehkä kieli poskessa lähetetyt jutut ovat oivaa nauruterapiaa, vaikka joukossa on joskus ihan varteenotettaviakin kikkoja. Viime palstalla oli kyllä jotain, mihin hammastädin on pakko reagoida. Vinkissä neuvottiin käyttämään vanhaa fetapurkkia proteesin säilytykseen yön yli. Tiedättehän ne rasiat, joissa on sisällä pieni kori juustokuutioita varten? Kun korin nostaa, suolavesi jää purkkiin palojen noustessa korin mukana. No, niksin ajatus oli, että tekohampaat voi illalla laittaa tällaiseen purkkiin, ja sitten aamulla taas nostaa ne korilla ylös vedestä. Muuten hieno idea, mutta proteeseja ei enää suositella säilytettäväksi vedessä yön yli. Suusta ne on toki hyvä ottaa pois, mutta yöllä ne kannattaa säilyttää ihan kuiviltaan. Vaikka sitten siinä fetarasiassa, mutta ilman vettä. Näin bakteerien kasvu proteesien pinnalla on huomattavasti maltillisempaa.

Neuvoja hampaiden ja suun hoitoon (ja myös proteesien hoitoon) kannattaa kysyä vastaanotolla käydessään. Vanhaa fraasia siteeratakseni niin tyhmää kysymystä ei ole, etteikö sitä kehtaisi kysyä. Alalla kuin alalla asiantuntijat ovat sitä varten, että he vastaavat ja neuvovat. Yleensä kehoitammekin asiakasta hoidon jälkeen kysymään, jos jokin hampaisiin tai suun hoitoon liittyvä asia on epäselvä tai askarruttaa. Toimenpiteen aikana kun juttelu tahtoo lipsua monologin puolelle ihan käytännön syistä, ja ennen hoitoa jännitys vie monesti asiat mielestä. Meidän antamamme vinkit eivät ehkä ole niin viihdyttäviä kuin Niksi-Pirkan, mutta taatusti laadukkaita ja testattuja. Toki kotona voi soveltaa omiakin keksintöjä, mutta suosittelemme kuitenkin välttämään ainakin sukkahousujen yhdistämistä hampaiden hoitoon, mikäli mahdollista.

 

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email