Toiminta koronavirustilanteessa

Hyvät asiakkaat!

Vastaanottomme on auki ja teemme edelleen työtämme terveempien ja raikkaampien suiden puolesta! Huomaathan kuitenkin, että koronaviruksen myllätessä maatamme, hoitoon tuleminen tietyissä tilanteissa ei ole järkevää. STM on eilen 17.3. ohjeistanut suun terveydenhuoltoa seuraavasti:

”Kiireetön hoito on syytä siirtää eteenpäin henkilöillä, joilla on todettu tai epäillään olevan koronainfektio tai jotka ovat olleet lähikontaktissa tällaisen henkilön kanssa, joilla on hengitystie-infektion oireita ja tai kuumetta (yli 37,5 C), jotka ovat palanneet ulkomailta 14 vuorokauden sisällä tai jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin. Väestöä tulee tiedottaa siitä, että näille väestöryhmille tarjotaan vain kiireellinen hoito ja heidän tulee perua kiireettömät hoitoaikansa. Tällä vähennetään myös heidän tarvettaan liikkua yleisillä paikoilla tai odottaa odotushuoneessa, jossa on muita henkilöitä.

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvat yli 70-vuotiaat ja ne henkilöt, joilla on jokin seuraavista pitkäaikaissairauksista:

o Säännöllistä lääkitystä vaativa sydänsairaus (ei lievä verenpainetauti)

o Säännöllistä lääkitystä vaativa keuhkosairaus (esimerkiksi säännöllistä lääkitystä saava astmapotilas)

o Säännöllistä lääkitystä vaativa diabetes

o Krooninen maksan tai munuaisen vajaatoiminta

o Vastustuskykyä heikentävä tauti, esim. leukemia, lymfooma, HIV-infektio

o Tauti, johon saat vastustuskykyä heikentävää hoitoa (elinsiirto, solunsalpaajat, TNF-alfasalpaaja, kortikosteroidi >15 mg/vrk yli 2 viikkoa, muu immuunivastetta heikentävä hoito) o Krooninen neurologinen sairaus tai hermolihastauti

o Sairaalloinen ylipaino (BMI eli Body Mass Index yli 40)

o Henkilöt, jotka tupakoivat päivittäin

Terveet ja perussairautensa, esimerkiksi astman ja diabeteksen, suhteen hoitotasapainossa olevat lapset ja nuoret eivät kuulu taudin riskiryhmään.”

Toivomme, että jos olet jo varannut ajan hoitoon ja kuulut johonkin em. ryhmään, siirtäisit aikaasi eteenpäin huhtikuun puolen välin jälkeen. Näin varmistamme turvallisen hoitotapahtuman kaikille. Jos tilanne aiheuttaa epäselvyyttä, ota rohkeasti yhteyttä!

Käytämme tällä hetkellä harkinnan varaisesti myös aerosoleja lennättäviä laitteita, kuten ultraäänilaitetta tai jauhepuhdistinta.  Hyvä ja tarkka aseptiikka on arkea suun terveydenhuollossa, mutta nyt kiinnitämme siihen entistäkin enemmän huomiota. Asiakkaana voit auttaa meitä ja muita pesemällä kädet huolella saippualla vastaanotolle tullessasi ja sieltä lähtiessäsi. Käsidesiä on saatavilla odotushuoneessa. Cocodens on pieni vastaanotto, jossa odotushuoneessa on maksimissaan kaksi tai kolme asiakasta kerrallaan, joten pelkoa isommista ihmisryppäistä ei meillä ole.

Pieni vastaanotto tarkoittaa myös sitä, että kuulumme niihin pieniin yrityksiin, joille tämä poikkeustila tuo taloudellisia haasteita. Siksi toivomme, että säilymme mielissänne paikkana, jossa saa vastaisuudessakin hyvää ja yksilöllistä suun hoidon palvelua. Lanseeraamme tällä viikolla valkaisutarjouksen, jonka voit mainiosti ostaa myös lahjakorttina ja käyttää myöhemmin. Tähän liittyy itse asiassa iloinen asia, sillä Cocodens on tullut helmikuussa kunnioitettavaan 10 vuoden ikään! 😀 Muistetaan siis myös hieman juhliakin!

Tsemppiä teille kaikille, noudatetaan annettuja suosituksia ja ohjeita. Ollaan toisillemme ystävällisiä, tehdään arjesta yhteisöllistä ja autetaan toisiamme. Me selvitään tästä hienosti!

Lämpimin terveisin

Anne ja Helena

 

Jaa artikkeli