Raikas suu on iloinen asia

Hammashoito

Tervetuloa viihtyisälle vastaanotollemme! Saat meillä hampaillesi erityisen hyvää ja hellävaraista hoitoa. Olipa kyseessä hammaskiven poisto, ientulehduksen hoito tai hymyä kirkastava valkaisu, olet turvallisissa käsissä!

Olemme lisäksi erikoistuneet tekemään hammashoitoja kotona ja hoivakodeissa ja meillä on myös tunnustettua osaamista pelkopotilaiden hoidossa, joten voit tulla meille turvallisin mielin.

Tiesithän, että suuhygienistin suorittamista ehkäisevän hammashoidon toimenpiteistä on mahdollista saada Kela-korvausta yksityishammaslääkärin lähetteellä.

Suunhoitoa kotiin ja hoivakoteihin

Onko Sinulla tai läheiselläsi vaikeuksia tulla vastaanotolle suunhoitoon?

Hammashoito on mahdollista myös kotona tai hoivakodissa suuhygienistiemme toimesta. Tätä työtä olemme tehneet jo 10 vuoden ajan pioneereina Jyväskylän seudulla. Meillä on käytettävissä siirrettävä hammashoitoyksikkö, sekä esim. ultraäänilaite puhdistuksia varten. Koko hammashoitoon tarvittava varustus on näin helposti liikuteltavissa haluttuun kohteeseen. Tyypillisimpiä toimenpiteitä ovat tarkastukset, hammaskiven poisto, hampaiston puhdistus ja proteesien puhdistus ja tarkastus. Jos asiakkaan on hankalaa tulla vastaanotolle, me tulemme hänen luokseen. Terve suu on jokaisen oikeus!

Miksi hoito asiakkaan luona voi olla parempi vaihtoehto?

* Liikkuminen on vaikeutunut

* Halutaan säästää kustannuksia, aikaa ja vaivaa

* Yleissairaus tai heikentynyt vastustuskyky vaatii säännöllistä suun hampaiden ja proteesien hoitoa bakteerikuorman vähentämiseksi

* Muistisairaalle on helpompaa olla tutussa ympäristössä hoidon aikana

Suun kunto vaikuttaa koko kehon terveyteen ja sillä on suora yhteys moniin yleissairauksiin , mm. diabetekseen ja sydän- ja verisuonitauteihin. Hampaiden ja ikenien huono terveydentila saattaa vaikeuttaa myös puhumista ja heikentää ruokahalua. Vuodepotilailla suun huono hygienia voi aiheuttaa esim. keuhkokuumeen.

Käymme säännöllisillä hoitokäynneillä useissa hoivakodeissa. Lisäksi palvelumme piiriin kuuluu myös itsenäisesti asuvia henkilöitä. Omaisten rooli on ratkaiseva tukea tarvitsevan läheisen hammashoidon järjestämisessä.

Ota meihin yhteyttä puhelimitse, kerromme palvelusta mielellämme lisää.

Helena Piispanen antaa hammashoitoa potilaalle hoivakodissa.

Suun kunnolla on suora yhteys kehon terveyteen. Puhuminen voi heikentyä suun heikon terveydentilan vuoksi ja se voi vaikuttaa nopeasti myös ruokailutottumuksiin.

Päivittäinen hyvä hammashoito yhdistettynä ammattilaisen tekemiin säännöllisiin hoitoihin vaikuttavat merkittävästi hyvinvointiin.

Päivittäinen hyvä hoito kotona ja ammattilaisen tekemät säännölliset puhdistukset ja tarkastukset vaikuttavat merkittävästi hyvinvointiin.

Pelkopotilaan kohtaaminen

Hammashoidon jännittäminen on yleistä

Hammashoidon pelkääminen on usein kokemuksiin ja muistoihin pohjautuva voimakas tunne, jota voi olla vaikea hallita itse. Vaikka järki sanoisi, että tilanteessa ei ole mitään pelättävää, kroppa kertoo toista: syke nousee, kädet hikoavat ja olo on tukala. Vahva tunne voi saada aikaan sen, että hoitoon tuloa siirretään aina tuonnemmaksi.

Meillä Cocodensissa huomioimme yksilöllisesti asiakkaan toiveet hoidon suhteen. Pelkoa ei kannata hävetä, vaan siitä kannattaa kertoa jo ajan varaamisen yhteydessä. Tiedämme silloin, että hoitotilanne rauhoitetaan normaaliakin kiireettömämmäksi niin, että keskustelulle ja hoidon tauottamiselle jää aikaa. Etenemme asiakkaan ja tilanteen vaatimalla tahdilla.

Joskus ensimmäinen käynti voikin olla pelkkä keskustelu tai tutustuminen –  mikä sillä hetkellä parhaalta tuntuu. Kokemuksemme mukaan monella pitkään tauolla ollut hammashoito saa meiltä uuden alun, siihen tarvitaan luottamusta ja rauhaa. Muistathan, että et ole pelkosi kanssa yksin. Kaikki tunteet ovat sallittuja!

Ota meihin yhteyttä puhelimitse, kerromme palvelusta mielellämme lisää.

Lähetteellä suunhoitoon

Tietoa KELA-korvauksista

Suuhygienistin antamasta hoidosta on mahdollista saada Kela-korvausta yksityishammaslääkärin tutkimus- ja hoitomääräyksellä eli ”lähetteellä”. Määräys on voimassa kaksi vuotta ja kattaa enintään 15 hoitokertaa. Korvausta voi saada ehkäisevästä hoidosta, hammaskiven poistosta ja suun ja hampaiden terveystarkastuksesta. Myös hammaslääkärin määrämät kotikäynnit Kela korvaa. Esteettistä hoitoa ei korvata.

Korvaus on euromääräinen ilman kiinteää omavastuuta.  Kela-korvauksen saa vastaanotollamme suorakorvauksena.

Lähete ei ole sidottu mihinkään tiettyyn paikkaan, vaan se on voimassa kaikkialla Suomessa. Asiakkaalla on oikeus saada lähete mukaansa ja valita oma suuhygienistinsä. Suuhygienisti on Valviran laillistama ehkäisevän hammashoidon asiantuntija ja osaa ohjata asiakkaan hammaslääkärin hoitoon, jos näkee siihen tarvetta.

Ota meihin yhteyttä puhelimitse, kerromme palvelusta mielellämme lisää.

Tilaa soodapuhdistus itselle tai lahjaksi Cocodens Oy:ltä vastaanotollemme Jyväskylään.

Suuhygienisti on ehkäisevän hammashoidon asiantuntija ja osaa ohjata asiakkaan hammaslääkärin hoitoon, jos näkee siihen tarvetta.

Cocoden logo grey

LAHJAKORTTI LAHJAKSI

Haluatko antaa lahjaksi raikkaan, terveen ja kauniin hymyn? Ehkä läheisesi on pitkään miettinyt vaikkapa valkaisuun tuloa, mutta asia on jäänyt haaveeksi. Cocodensin lahjakortti voi olla vastaus juuri hänen toiveeseensa.

Esteettisiä ja myös hampaille terveellisiä elämyksiä on nyt vaivatonta toteuttaa verkkokauppamme lahjakorttipalvelun kautta. Voit myös ajastaa lahjakortin toimituksen saajan sähköpostiin haluamanasi ajankohtana. Lahjakortteja voi noutaa myös vastaanotoltamme perinteiseen tyyliin, mutta muistathan sopia ajankohdan käynnillesi, jotta voimme palvella sinua kiireettä.

Lahjakortit ovat voimassa kuusi (6) kuukautta ja maksutapoina toimivat yleisimmät pankki- ja luottokortit. Anna lahja, josta on iloa pitkään!