Cocodensin tarina

Moni uusi idea tai yritys saa alkunsa asioiden kyseenalaistamisesta ja muutoksen tarpeesta. Näin tapahtui myös meille. Ryhdyimme suunnittelemaan oman yksityisen suuhygienistivastaanoton perustamista jo yli vuosi sitten. Olimme molemmat tahoillamme haaveilleet asioista, joita toteuttaisimme, jos työpaikka olisi oma. Tai mitä emme ainakaan haluaisi, jos itse olisimme asiakkaina hammashoitolassa. Huomasimme, että tavoitteemme olivat hyvin samansuuntaisia, ja että molemmille aika oli kypsä lähteä tavoittelemaan unelmaa viihtyisästä työpaikasta. Mitä sitten halusimme? Keskustelumme kulki tähän tyyliin:

– Olisi aika mukavaa, jos toimitila sijaitsisi keskustassa. Ja niin että sinne olisi helppo tulla sisään vaikka pyörätuolilla ja vielä parkkipaikkojakin löytyisi kätevästi -Totta, ja sitten ehdottomasti hoitotiloissa pitäisi olla muutakin katselemista kuin valkoiset seinät. – Niin, ja odotushuoneeseen ei laiteta niitä perinteisiä kovia tuoleja ja viisi vuotta vanhoja naistenlehtiä! Tosin ei kyllä miestenlehtiäkään, hah hah!:) – Entäs hammashoitotuoli, olisko siinä jotain pientä luksusta, vaikka väri? – Mielellään. Mutta aikaa varataan kanssa aina niin, että asiakkaalle ei tule kiireen tuntua. Että ehtii jutella asioista kunnolla. – Just niin. Ja sille syyllistämislinjalle ei lähdetä, mutta neuvoja voidaan antaa ja ohjata parempaan hoitotulokseen, yksilöllisesti ja ammattitaidolla. – Ja työntekijöiden pitää itse viihtyä työpaikalla!!

Sanoista tekoihin

Kevät meni remonttia tehdessä, mutta edellisen keskustelun pointit säilyivät kirkkaana mielessä. Päivät täyttyivät vastaanoton sähkötöistä, ilmastoinnista, viemäröinneistä, myyntiedustajien tapaamisista ja terveydenhuoltoalan byrokratian rattaiden kitinästä. Ideat rikastuivat lisää matkan varrella, kevät muuttui alkukesäksi. Ajoreitin Gummeruksenkadun, Oron ja Starkin välillä olisi lopulta osannut unissaankin, ja välillä harkitsimme lisäävämme tapetoinnin ym. sisustustyöt kaupparekisterin toimialakuvaukseen suunhoidon lisäksi.

Tunteet olivat toisinaan pinnassa: väsytti, nauratti, kiukutti ja pikkuisen itkettikin, mutta viimein kova työ tuotti tulosta. Saimme rakennettua vastaanoton, josta haaveilimme. Rakennusurakan valmistuttua taisimme pari päivää vain tuijotella hoitotiloja ja ihmetellä, kuinka tämä nyt onkin tässä, valmiina meitä ja asiakkaita varten. Olemme ylpeitä saavutuksestamme, mutta yksin emme tähän olisi pystyneet. Kiitos kuuluu ehdottomasti myös meitä tukeneille perheillemme, ystäville, kollegoille, ammattitaitoisille yhteistyökumppaneille ja urakoitsijoille.

Vanhaa lorua mukaellen voisikin siis kysyä, mistä on Cocodens tehty? Unelmista, visioista, itseensä uskomisesta, ammattitaidosta, sinnikkyydestä, hiestä, kyynelistä, ystävyydestä, naurusta, n. 10 km:stä sähköjohtoja, viihtyisästä odotushuoneesta, ihanan viileästä ilmastoinnista, Jyväskylän korkeimmasta hammashoitohuoneesta ja suomalaisen naisen sisusta. Niistä on Cocodens tehty. Tervetuloa uudet asiakkaat!

ps. Olemme myös Facebookissa, käykääpä katsomassa!

Anne 22.7.2010

Jaa artikkeli