Kananruokaa ja aidanseipäitä – mistä on pienet suuhygienistit tehty?

Kahdeksan vuotta sitten Cocodens otti ensiaskeleensa tarjoten Jyväskylässä suuhygienistin palveluja hieman toisenlaisella konseptilla kuin siihen mennessä oli totuttu. Vaikka sanotaan, että on hyvä elää vain tässä hetkessä, on välillä kuitenkin tarpeen katsoa taaksepäin ja palauttaa mieleen toiminnan periaatteet ja kulmakivet.

Yrityksemme päivittäisessä työssä on aina taustalla ollut tietynlainen maalaisjärki. Ihmekös tuo, kun molemmat maatalon tyttöjä Helenan kanssa olemme. Ammattiasioiden lisäksi juttua on riittänyt siitä, millaista oli pienenä tyttönä heinäpellolla haravoida maailman pisintä sarkaa, tai harventaa porkkanan taimia penkkitolkulla. Työn tekeminen oli selvää jo pienestä asti. Siitä on ollut varmasti hyötyä yrittäjyyden polulla, mutta toisaalta myös työstä irti päästäminen on välillä ollut vaikeaa.

 

Aitaa pukkaa

Maalla ihmiset kohdattiin ystävällisesti ja ovi oli aina auki vieraille. Joskus jopa yöllä, sillä kerrankin sisään tupsahti  juhlimasta tullut naapurin isäntä pienessä pätkässä aamuneljältä. Mopo mokoma oli vain tehnyt tenän ennen kotipihaa ja siksi piti tulla huilaamaan välillä. Taisi herrasmies vielä herättää talon väen kukkumalla ulkona kuin käki… Meillä ei luonto ihan niin lähelle tule, mutta Cocodensillä asiakkaat ovat aina ihastelleet vastaanottomme kotoisuutta. Odotushuoneessa voi vaikka pötkähtää kyljelleen sohvalle, jos aikaa on ja väsy painaa! Pyrimme myös kertomaan suun terveyteen liittyvistä asioista ymmärrettävästi ja yksilöllisesti. Mottomme voisikin olla, että meillä ei pönötetä. Reilu meininki, toisin sanoen.

Maaseudulla arvostettiin kotona tehtyjä asioita: ruokaa, käsitöitä, jopa maatalouskoneita. Muutenkin kotimaisuus oli kunniassa. Voimme tässä lääkäriasemien fuusioiden keskellä ylpeinä todeta olevamme täysin suomalainen ja jyväskyläläinen yritys, joka maksaa veronsa ja muutkin maksunsa kotipaikkakunnalle. Hinnoittelussa pystymme olemaan maltillisia, sillä ketjuun kuulumattomina voimme itse päättää alennuksista ja tarjouksista. Kanta-asiakkaamme tietävät kyllä tämän.

Kanoille ruokaa

Käydessämme lapsena kaupungissa (eli käytännössä Jyväskylässä) meitä ihmetytti taajaman kuhina ja kiire. Kotona kaikki oli varsin verkkaista ihmisten välistä kanssakäymistä myöten. Oli epäkohteliasta olla kiireinen ja hätäinen, jos naapurin Matilla oli hyvä juttu kielen päällä. Sama koskee asiakkaan kohtaamista, sillä aito vuorovaikutus syntyy vain kiireettömässä tilanteessa. Siksi varaamme potilaillemme aikaa reilusti. Mieluummin liikaa kuin liian vähän.

Viitasaarelle ja Kinnulaan siis terveisiä! Juurevuus on kova juttu nykypäivän maailmassa, niin siviilissä kuin työelämässäkin. Huomenna Viitasaarella kokoontuvat vuoden -86 abiturientit. Sielläkin varmasti muistellaan vanhoja, ja mikäli entiset merkit paikkansa pitävät, saan myös vastata muutamaan hammasaiheiseen kysymykseen. Aurinkoista viikonloppua!

15.6.2018 Anne

Jaa artikkeli