Kysymyksiä valkaisusta

Kauniin hymyn saavuttamiseksi eivät poppakonstit auta. Siihen tarvitaan hyvää perushoitoa, se tuttu hampaiden pesu kaksi kertaa päivässä ja hammasvälien puhdistaminen, sekä tietysti oikeat ravintotottumukset. Säännölliset käynnit ammattilaisen pakeilla on itsestäänselvyys. Tarkastukset ja puhdistukset takaavat, ettei nk. ylläreitä pääse sattumaan. Kun kaikki on kunnossa, hymyä voi kirkastaa valkaisulla.

Valkaisu herättää monenlaisia kysymyksiä. Se ei ole ihme, sillä valkaisuviidakko ja monenlaiset urbaanihuhut ovat omiaan levittämään vääriä käsityksiä. Kokosimme muutaman kysytyimmän asian vastauksineen.

Pauliina, Cocodensin tyytyväinen valkaisuasiakas

 

 

1.Vihlooko valkaisu?  – Se on mahdollista kaikissa valkaisumetodeissa, mutta hyvin yksilöllistä. Jos hampaat ovat herkät esim. lämmönvaihteluille jos ennestään, vihlominen on todennäköisempää. Toisin kuin luullaan, se on ohimenevää ja tuntuu lähinnä valkaisupäivänä ja sitä seuraavana päivänä. Vihlominen ei ole jatkuvaa juilimista, vaan nopeita vihlaisuja, jotka ovat hyvin siedettävissä. Valkaisua ennen voi käyttää jo valmiiksi vihlovien hampaiden tahnaa ja jatkaa sen käyttöä myös valkaisun jälkeen. Suurin osa asiakkaista ei tunne vihlontaa laisinkaan.

2. Saanko varmasti valkoiset hampaat? – Hampaiden vaaleneminen on aina yksilöllistä. Siihen vaikuttaa ikä, hampaiden lähtösävy, kiilteen kunto ja valkaisumetodi. Suosittelemassamme maksuttomassa valkaisuarviossa pystymme arvioimaan hampaillesi sopivan valkaisun, ja arvioimaan valkaisun lopputulosta. Nyrkkisääntönä on, että nuorilla, vahvan kiilteen omaavilla henkilöillä vaaleneminen on helpompaa. Iän myötä kiille ohenee ja muuttuu peilimäisemmäksi, jolloin vaaleneminen on haasteellisempaa. Mutta ei hätää, siihenkin keinot löytyvät! Kenenkään hampaat eivät vielä ole jääneet kokonaan vaalenematta, mutta tulokset vaihtelevat juuri em. syistä. Katteettomia lupauksia on syytä välttää ja kannattaa suhtautua monenkirjavaan mainontaan realistisesti.

3. Pysyykö tulos ikuisesti? – Ei. Minkään valkaisun tulos ei kestä loputtomiin. Tässäkin on vaihtelua, johon vaikuttaa mm. ikä ja elintapamme. Ravinto ja juoma värjää hampaita, ja mitä huokoisempi kiille on, sitä herkemmin väriaineet imeytyvät kiilteeseen. Tupakka on varmin tapa tummentaa hampaat, ja sen aina kerrommekin tupakoiville asiakkaille. Hyvä kotihoito pidentää valkaisun kestoa, ja ylläpitovalkaisuun on useita keinoja.

whitewash

4.Mikä valkaisutapa on paras? – Se on yksilöllistä ja selviää usein valkaisuarviossa. Osa valitsee vastaanottovalkaisun, koska ei halua kotivalkaisua, vaikka se voisi joissain tapauksissa toimia paremmin. Valitsemme metodin yhdessä asiakkaan kanssa niin, että lopputulos on mahdollisimman hyvä, ja valkaisutapa asiakkaalle sopiva.

5. Mikä valovalkaisu on tehokkain? – Valolähteitä käytetään tehostamaan valkaisuaineen vaikutusta. Eri valonlähteissä voi olla eroja, riippuen laitteen valmistajasta. Yleensä laservalkaisua pidetään tehokkaana ja kustannuksellisesti edullisena verrattuna joihinkin muihin valovalkaisuihin. Cocodensissä käytämme Gloss-valkaisua, saimme sen ensimmäisenä käyttöömme Jyväskylässä vuonna 2010. Voimme siis ylpeänä todeta, että meillä on pisin kokemus tämän laitteen käytöstä ja aika monet raikkaat hymyt sillä onkin kuudessa vuodessa tehty!

6. Voiko hampaita valkaista tahnalla? – Valkaiseva tahna on oikeastaan harhaanjohtava nimike. Mikään tahna ei varsinaisesti valkaise hampaita, vaan poistaa pintavärjäytymää vaihtelevalla menestyksellä. Valkaisuun vaaditaan aina vetyperoksidia tai karbamidiperoksidia (joka sekin hapettuessaan muuttuu vedeksi ja vetyperoksidiksi) eikä tahnoissa näitä sellaisia määriä ole, että todellista valkaisua voisi tapahtua. Kaupoissa myytävät valkaisevat tahnat hankaavat kiilteestä värjäytymiä, joten niiden pitkäaikaista käyttöä ei voi suositella. Hankaavuus naarmuttaa kiillettä, jonka jälkeen värjäytymät tarttuvat kiilteeseen entistä herkemmin. Entsyymipohjaiset tahnat ovat turvallisia ja esim. valkaisun jälkeen auttavat tuloksen ylläpidossa jonkin verran.

_MG_4655

 

Tässäpä ensimmäiset mieleen tulleet kysymykset, joihin törmäämme. Jos muita mieltä askarruttavia asioita aiheesta heräsi, meille voi soittaa ja kysyä lisää. Maksuton valkaisuarvio on oiva tapa saada lisätietoa, samalla voi tarkistaa suun kunnon valkaisua varten. Nyt sitten juhlakautta aloittelemaan, eli korkkarit (tai lakerikengät) kattoon ja hymyä huuleen!

Jaa artikkeli