Pallo hallussa?

Yrittäjän työelämä on saanut joustaa lasten harrastusten mukaan tänä kesänä: pakkailemme kotona  kasseja kesän kolmatta pesäpalloleiriä varten. T-paitoja ja tossuja, pelikamppeita ja –kortteja on läjänä lattialla. Reissuelämä on hauskaa ja tapahtumia täynnä, toisaalta  kotipesäänkin on aina mukava kirmata.

Urheilua harrastavan lapsen arkeen saattaa kuulua monet harjoituskerrat viikossa. Taitojen kehittyminen lapsella ja nuorella vaatii sekä harjoitusta että lepoa sopivassa suhteessa. Kolmas tärkeä tekijä on oikeanlainen ravinto, josta toivottavasti jokaisen lajin yhteydessä puhutaan lapsille luonnollisena osana urheilijan elämää. Kuntoa ja kehittymistä tukeva terveellinen ravinto on myös hampaille ystävällistä.

Kesän leirit ovat urheilun lisäksi myös hauskanpitoa. Pieni herkuttelu kuuluu asiaan. Omia tenavia olen koittanut opastaa kohtuuteen karkkiostoksissa ja limujen juomisessa. Epäilenpä kuitenkin, että leiriviikkojen aikana harjaus on välillä varsin huoletonta ja karkin syönti vastaavasti huolellista. Olenkin päättänyt ottaa molemmat pojat hoitotuoliin ennen koulun alkua ja tehdä hampaille  tehoputsauksen ja fluorikäsittelyn, jotta kesän jälkiä saadaan vähän korjailtua. Tai ehkä pyydän Helenaa tekemään sen, nimittäin oman äidin antamat hoito-ohjeet kun tuppaavat kaikumaan kuuroille korville! 🙂

Anne 21.7.2012

Jaa artikkeli