Pelko pois!

Kaikki me pelkäämme jotain, tai ainakin olemme joskus pelänneet. Lapsena ukkosta, kiusaamista tai joulupukkia. Aikuisena ehkä vanhenemista, sairautta tai työpaikan menetystä. Muuan gallialaisen kylän päällikökin, muistaakseni Aladobix,  pelkää taivaan putoavan niskaansa… Joskus pelko voi kroonistua niin, että se ottaa niskaotteen ja alkaa ohjata käyttäytymistämme. Hammashoitopelko on yksi tavallisimpia pelkoja, ja siihen törmäämme vastaanotollamme melkein päivittäin.

Monesti hammashoitopelko juontaa juurensa lapsuuteen. Kouluhammaslääkärit ovat aiempina vuosikymmeninä tehneet pikku potilailleen karhunpalveluksia, joiden seurauksia kannetaan mukana vieläkin: moni jättää hammashoitoaikansa kokonaan varaamatta. Voimakkaasta pelosta pois oppiminen voi olla pitkä prosessi, mutta jokainen positiivinen suun- ja hampaidenhoitokokemus auttaa asiaa.

Olemme huomanneet, että suuhygienistin luokse on kuitenkin  helpompi tulla kuin hammaslääkärin, ja moni on aloittanut hoitorupeamansa pitkän tauon jälkeen vastaanotoltamme. Tavoitteenamme on ollut alusta saakka  tarjota ammattiapua ”tavallisen ihmisen” olemuksella ja hoitaa toimenpiteet kiireettömästi. Asiakkaan tuntemuksia kuuntelemalla yhteinen sävel löytyy nopeasti. Olemmekin saaneet toimintatavoistamme paljon kiitosta hoitoa jännittäneiltä asiakkailta, mikä tuntuu meistä erittäin hyvältä. Jatketaan yhteistyötä vastakin, ja hoidetaan hampaiden ohessa myös sitä pelkoa!

Jaa artikkeli