Tuntematon edessä

Vuosi vaihtui, emmekä tiedä mitä se tuo tullessaan. Monille se tarkoittaa uutta alkua esim. oman hyvän olon etsimisessä tai jonkun muun muutoksen toteuttamisessa. Aina suunnitelmat eivät kuitenkaan mene niin kuin haluaisimme eikä tulevaisuutta täysin pysty kontrolloimaan, vaikka kovasti tahtoisimmekin. Olisi opittava luottamaan siihen, että asiat järjestyvät ilman stressiä, huolta ja ylenpalttista ennkelivalvontaa.

Maailma on menossa parempaan suuntaan. Näin toteaa avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja positiivisessa luennossaan, jonka olen parikin kertaa kuullut. Elokuussa pitämänsä jäähyväisluennon yhteydessä häneltä kysyttiin, mitä elämässä kannattaa tehdä. Valtaojan vastaus on tavallisen tallaajan kannalta lohdullinen: ”Parantaa maailmaa, pitää hauskaa ja juoda mallasviskiä!”.  Hypätään siis uuteen vuoteen rohkeasti, avataan laskuvarjo ja luotetaan siihen, että laskeutumispaikka on jokaiselle juuri se oikea.

Meidän hypystämme uuteen toimipaikkaan on nyt hieman yli vuosi. Nyt jälkeen päin voi tunnustaa, että aluksi mietitytti, aukeaako varjo kunnolla, vai putoammeko kuin jakoavain… Taloyhtiön remontti koetteli välillä hermoja, sillä sähkö- ja vesikatkokset eivät oikein sovi samaan lauseeseen hyvän palvelun kanssa. Onneksi remontti on nyt ohi. Sen verran työmiehet vastaanotollamme vierailivat, että moikkaavat kaupungilla nähdessään. Ja taidettiin siinä välillä remontoida jonkun työmiehenkin hampaita.

Kiitos uskollisille asiakkaillemme! Te olette meidän työmme ilo. Yritimme sisustaa vastaanottoa jälleen niin, ettei teidän tarvitsisi jännittää hammashoitoa tai kokea paikkaamme liian kliiniseksi. Oman hyvän olon etsinnässä kannattaa muistaa, että hymyily parantaa maailmaa. Ja raikas hymy eritoten, vaikka joskus sitä mallasviskiä vähän ottaisikin.

Menestystä uuteen vuoteen, eletään sitä sydämellä!

3.1.2015 Anne

 

Jaa artikkeli