Pulpetin ääreen

Hallitustyöstä palkittu Alkon johtaja Hille Korhonen kehottaa naisia työelämässä rohkeuteen. Turha vaatimattomuus on heitettävä syrjään ja tartuttava uskaliaastikin uusiin haasteisiin. Meitä naisihmisiä tuppaa vaivaamaan virheiden tekemisen pelko, kuulemma. Olen samaa mieltä, ei se pelaa joka pelkää.

image

Terveydenhoidossa virheiden tekeminen ei kuitenkaan ole mairittelevaa ainakaan potilastyössä. Oman ammattitaidon ylläpitäminen ja uuden, täydentävän tiedon hankkiminen on tärkeää. Alkuvuoden aikana olemmekin Helenan kanssa hilanneet takalistomme koulun kovalle, mutta opettavaiselle penkille. Oppivatkohan vanhat koirat uusia temppuja?

Neuloja ja reseptejä

Helenan työkaluihin saattaa jatkossa kuulua neulatyyny, sillä tammikuussa hän aloitti akupunktiokoulutuksen. Mahtavaa, olen jo ilmoittautunut harjoitusasiakkaaksi! Koulu kestää 3,5 vuotta, joten pikku rypistyksestä ei ole kysymys, vaan melkoinen piikki lihassa useamman vuoden, kirjaimellisesti. Akupunktio on niin laaja hoitomuoto, että sen mahdollisuuksia ei tällainen maallikko oikein ymmärräkään, mutta ahmin aina lounas- ja kahvitauoilla muiden murusten lisäksi myös Helenalta tipahtelevia tiedon murusia. Ja itse opiskelija siis tuntuu olevan aivan innoissaan!

image

Oma täydennyskoulutukseni on vähän kevyempää keittoa, nimittäin Helsingin Metropolia AMK:ssa suoritettava suuhygienistin rajattuun lääkkeenmääräämisoikeuteen tähtäävä opintojakso. Sen päätyttyä voi hakea oikeutta ns. Pro Auctore-reseptien kirjoittamiseen. Käytännössä tämä helpottaa mm. puudutusaineiden hankkimista omalle vastaanotolle. Odotan myös saavani lisää yleistietoa lääkkeistä ja niiden vaikutuksista, sillä varsinkin palvelu-ja hoivakodeissa lääkelistat ovat niin pitkiä, että niillä voisi tapetoida seinät.

 

Ai niin, ja tammikuussa olimme viikonlopun verran oppimassa pään anatomiaa ja purentalihasten hierontaa. Purenta- ja leukanivelvaivat tuntuvat vain lisääntyvän varsinkin työkseen istuvilla ja stressaantuneilla työikäisillä.

image

 

Ei oppi ojaan kaada, mutta hierojalla käynti voi sen melkein tehdä. Hirvittävän jumittuneen niska-hartiaseudun manipulointi sunnuntaina  sai minut kävelemään siksakkia käsittelyn jälkeen. Varmaan kadulla katsottiin, että onpas rouvalla lähtenyt lauantai-iltana mopo keulimaan. Hyvä oli käsittely ja olin kuulemma oivaa oppimateriaaliakin Hierojakoulun opiskelijan mielestä. Näin sitä voi osaltaan auttaa muitakin oppimaan.

14.3.2016 Anne

 

Jaa artikkeli