Uusi vuosi, uudet tuulet

Tämä vuosi on tuonut mukanaan uusia tuulia! Osa puhaltaa byrokratian mutkia suoremmiksi ja virkistää toimintaa,  mutta  osa tuivertaa pohjoisesta ja pistää kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin. .

Positiivinen uudistus asiakkaiden kannalta on Kelan suorakorvaus suuhygienistien hoidoista, mikä astui voimaan vuoden alusta. Korvattava osa on vähennetty  hinnasta jo hoitoa maksettaessa, eli aikaisempi  korvauksen hakeminen paperin pyörittelyineen ja postituksineen jäi asiakkailta pois. Miinuksena näemme edelleen kankeahkon lähetekäytännön, sillä Kelan korvausta ei edelleenkään hoidoista saa ilman yksityishammaslääkärin lähetettä. Tiedämme, että moni asiakas jakaa mielipiteemme.

Yhteistyömme Mehiläisen kanssa on monipuolistunut. Mehiläisen Työterveys järjestää asiakasryhmiensä tapaamisia Cocodensin alakerrassa nyt viikoittain. Kokoontumisten teemana on ollut mm. selkäjumppa, painonhallinta ja palautuminen. Iloinen rupattelu kertoo mitä ilmeisemmin ryhmien viihtymisestä! Itse jatkamme suuhygienistin vastaanoton pitämistä Mehiläisen hammaslääkäreiden tiloissa 1-2 pv viikossa. Trafiikkia siis riittää puolin ja toisin!

Hampaiden valkaisu on yhä suositumpaa. Eilen juttelimme asiakkaame kanssa, joka kertoi, että on selvästi alkanut hymyillä enemmän sen jälkeen, kun hampaat kirkastuivat laservalkaisussa. Tulos oli pysynyt todella hienosti, ja suuri kiitos siitä lankeaa asiakkaalle itselleen. Hän kertoi nimittäin, että motivaatio suun hoitoon on noussut kohisten käsittelyn jälkeen! Nyt olemme saaneet uuden Evolution-menetelmän kokeiltavaksemme. Kyseessä on kotivalkaisu, jonka tekeminen vaatii asiakkaalta hieman enemmän kärsivällisyyttä, mutta jonka myös luvataan toimivan todella hyvin. Lisätietoja voi kysellä vaikkapa puhelimitse!

Voi tuuli kylmästi kutittaa selkää..

Valkaisun saralla puhaltavat myös ne kylmät puhurit… Olemme huomanneet, että valkaisuja markkinoivat myös monet kosmetologit ja kauneuskeskukset. Kosmetologit ovat oman alansa upeita ammattilaisia ja heidän hemmotteluhoidoissaan on ihana käydä! Kuitenkin olemme vankasti sitä mieltä, että valkaisuja ei tulisi tehdä ilman suun hoidon koulutusta. Ilman alan opintoja on vaikea tunnistaa suun sairauksia, jotka voivat olla este valkaisuhoidoille. On myös osattava pidättäytyä hoidon antamisesta ellei asiakkaalla ole suun hoidon perusasiat kunnossa. Terveydenhuollon  Aluehallintoviraston tarkastaja myönsi asian olevan ongelmallinen. Valkaisujen kun ei katsota olevan terveydenhoitoa, vaikka siihen voi asiantuntemattomissa käsissä liittyä terveysriskejä. Pitääkö jotain tapahtua ennen kuin tilanteeseen puututaan? Hammaslääkäriliiton toimitusjohtaja Matti Pöyry puolestaan kertoi, että EU tulee säädöksissään kieltämään ei-ammattilaisten tekemät valkaisuhoidot lähivuosina.

Kirjoittelen tätä lämpimällä kotisohvalla tulen rätistessä mukavasti takassa. Ulkona oleva pakkanen on saanut pysyttelemään viime päivät sisällä ja liikunta on painottunut lähinnä jumppahommiin. Aamujumppa aukaisee mukavasti silmät, mutta kyllä pieni hiihtolenkki tekisi jo ihan hyvää vähitellen! Toisaalta mikäs tässä, sohvalla köllötellessä.. Taidanpa hakea vielä lasin punaviiniä, niin unikin tulee mukavammin:)

Ai niin, muistakaahan myös, että hoitoaikoja saa myös lauantaisin! Ja varmimmin ajanvaraus toimii puhelimitse tai netin kautta. Emme aina ole vastaanotolla paikalla ns. aukioloaikoina, vaan voimme olla kotikäynneillä tai Mehiläisessä. Soitathan siis varmuuden vuoksi, ennen kuin tulet käymään! Raikasta talven jatkoa, kyllä se kevät sieltä taas tulee!

Anne 3.2.2012

Jaa artikkeli