Wunderbaum vai hammaslanka?

Kaiken takana on nainen… julistivat  Matti ja Teppo männä vuosina. Tämä pätee kaiketi myös suun terveyteen siitä päätellen, että varsin monta kertaa miehen hammashoitoajan varaa nainen: vaimo, tyttöystävä tai äiti. Johtuuko ilmiö siitä, että mies on a) kiireinen, b) huonomuistinen vai c) huoleton terveytensä suhteen ?  Pelko ja jännitys voivat ovat osasyyllisiä, sitä ei sovi väheksyä. Luulen tosin, että hampaat ja suu eivät vain taistele prioriteettilistan kärkisijoista.

Mutta kas kummaa, kevään saapuessa miehet puunaavat tarmokkaina autojaan: niitä pestään ja vahataan, mitataan rengaspaineet, vaihdetaan öljyt, imuroidaan ja ripustetaan ihka uusi Wunderbaum peruutuspeiliin muhevaa  tuoksua levittämään. Nuo peltilehmät saavat osakseen varauksetonta huolenpitoa ja hoivaa. Pitäisikö meidän ammattilaisten siis opastaa miehiä hammashoitoon autonhuoltotermein: ”Kurvaa huoltamollemme ja mittauta ientaskusi!” tai ”Varmista purennan pito kaikissa olosuhteissa, tarkistuta hampaasi säännöllisesti!” ? Ajatukseni taisi todistaa oikeaksi viime viikon miesasiakas, joka huokaisi hammaskiven poiston jälkeen helpottuneena, että ”hommahan kävi kuin Ferrari varikolla!”. Se oli ilahduttava kohteliaisuus, josta ymmärsin olla kiitollinen. Olisihan palaute voinut mennä tyyliin ”Pidä tunkkis!”.

Uutta vaihdetta silmään

Me kaikki vanhemmat voimme  patistaa poikiamme  varaamaan itse ajan ja käymään itsenäisesti hammashoidossa heti kun kynnelle kykenevät.  Teini-ikäisille kannattaa muistuttaa, että tytöt tykkäävät enemmän raikkaan hajuisesta hengityksestä kuin vanhentuneelta hyttysmyrkyltä tuoksuvasta dödöstä. Jospa muutos lähtisi siitä liikkeelle ja toimisi jatkossa automaattivaihteella.  Myöhemmin korjausliikkeen tekeminen voi olla työlästä, sen tiedän kohta 20 vuotta hammaslangan käyttöä perheessä neuvoneena 😉

Totuus on, että ylläoleva sepustus on kärjistetty yleistys, eikä todellakaan päde kaikkiin miehiin. Kiitos ihanat, motivoituneet ja hoitomyönteiset miesasiakkaamme, teitä on älyttömän mukava palvella! Kertokaa kavereillekin, että meillä saa asiantuntevan määräaikaishuollon ja hoito-ohjeiden nuotituksen ammattitaidolla.

Jaa artikkeli